Gezondheidsvoordelen van Wakeboarden | Top 10

Wakeboarden is een extreem sport met veel verschillende gezondheids en fitness voordelen. Het leukste is om lekker bezig te zijn dat je niet eens beseft dat je bezig bent. Het wakeboarden is eigenlijk een full body workout. Je moet je voorstellen dat je in 2 uur intensief aan de kabel hangen je gewoon 1800 calorieën verbranden.

Gezondheidsvoordelen van Wakeboarden

Gezondheidsvoordelen van Wakeboarden

Gezondheidsvoordelen van Wakeboarden

De TOP 10:

Lekkere workout: Niet alleen is wakeboarden leuk om te doen, maar het vereist ook heel veel kracht van/in je handen. Met name om het touw vast te houden en dan de handigheid van het “pasen van de handle” links naar rechts bij alle trucs die je doet.

Dit alles is een zeer efficiënte full body oefening. Hierdoor is wakeboarden een geweldige manier om het lichaam en geest fit en gezond te houden.

Versterkt arm- en beenspieren: Wanneer je aan het wakeboarden bent moet je flexibel zijn, door de knieen gaan, klappen opvangen met je beenspieren, explosief zijn om je trucs goed te kunnen uitvoeren, hierbij spelen de armen een grote rol.

Verbetert de flexibiliteit in de handen en voeten: Bij een beetje lekker wakeboarden, spingen, olies op het water heb je enige flexibiliteit en wendbaarheid nodig in je handen, benen en voeten. In het dagelijk leven en bewegen zal je hier zeker van profiteren. Het is lastig uit te leggen wat het precies is maar je voelt het gewoon.

Gezondheidsvoordelen van WakeboardenVerbetering van de reactie: Golven en wind zorgen ervoor dat je steeds alert moet blijven bijsturen. Een perfecte positie is noodzakelijk voor de ideale uitgangspositie. Je bent constant geconcentreed bezig.

Ontwikkelt hand-oog coördinatie en balans: Stabiliteit en evenwicht zijn de basis voor wakeboarden. Voor vele van de trucs is snelle hand en oog coordinatie nodig.

Verbeterring van de zwemvaardigheid: Voordat je een truc goed onder de knie zal hebben zal je heel veel hebben moeten zwemmen. Dit is dus een voordeel van het elke keer vallen. Zwemmen is een goede oefening om je schoulders lekker los te krijgen en warm te krijgen. Verder is zwemmen goed voor je core spieren.

Verbetert de mentale concentratie en verfrist de geest: De adrenaline alleen al is genoeg om je van je dagelijkse stres af te leiden. Voeg de feel-good endorfine toe van de fysieke activiteit en het leidt tot een gelukkig mens!

Wakeboarden is een geweldige outdoor training op het water: UIt onderzoek van Scottish Health Survey bleek dat outdoor lichamelijke activiteit een 50 procent groter positief effect op de mentale gezondheid dan een sportschool workout. Uit de studie bleek dat lichaamsbeweging in de buitenlucht werd geassocieerd met een grotere afname van de spanning, verwarring, woede en depressie in vergelijking met indoor activiteit.

Lekker sociaal: Ook al is wakeboarden een activiteit die je alleen doet. Het hele gebeuren er omheen kan je typeren als zeer sociaal. Het is een geweldige manier om vrienden en nieuwe mensen ontmoeten.

Het is geweldig leuk !: Wakeboarden is in de zon, je krijgt vitamine D binnen tijdens het genieten van het buitenleven op het water of naast de baan.

Tags:

No Comments

    Leave a reply