Impactvesten | Not official Coast guard approved

Impactvesten zijn geen drijfvesten (dwz coast guard approved) maar geven zoals de naam al zegt bescherming bij harde crashes tijdens wakeboarden.

Sommige impact vesten hebben wel wat drijfvermogen maar dan wordt dit aangegeven als “floater jacket” in de beschrijving van het vest. Laat je dus goed informeren voordat je het water op gaat.

Impactvesten zijn geen officiële  zwemvesten

Met een zo’n vest blijf je wel drijven maar op sommige parken of situaties is een echt zwemvest verplicht of verstandig te dragen.

Impactvesten zijn er in verschillende maten en soorten en de grootste verschillen zitten hem in het aantal pads, of er een rits in zit om makkelijk aan te trekken en er zijn ook impactvesten die je over het hoofd moet aantrekken.

Materiaal en pads dempen impact

Impactvesten zorgen dat de klap geabsorbeerd wordt door te werken met zachte pads die verwerkt zijn in het gehele vest. Vooral op de borst, rug, buik en ribben zitten deze pads. Neem maar van mij aan dat het echt werkt.

Het materiaal waarvan de impactvesten zijn gemaakt is bijna altijd neopreen. Belangrijk is dat impactvesten lekker strak om je lichaam zitten.

Hierdoor wordt de klap het beste opgevangen. Een ander aspect is dat een stak zittend impactvest optimaal is voor je bewegingsvrijheid zodat je niet gehinderd wordt bij het uitvoeren van trucs.

Echte drijfvesten (geen impactvesten dus) zijn doorgaans van andere materialen gemaakt, deze vesten zitten nu eenmaal minder strak om je lichaam.

Impactvesten

 

De juiste maat

Of je nu gaat kijken naar impactvesten of drijfvesten let altijd goed op dat je de juiste maat uitzoekt. Pas bij voorkeur een vest over wat je het meest zal dragen.

Wanneer je bijvoorbeeld het impactvest alleen in een warme landen draagt waar je voldoende hebt aan een T-shirt of draag je het impactvest over je surfpak, dan zou je een surfpak aan kunnen trekken om de juiste maat te vinden.

Tags:

No Comments

    Leave a reply