Schoenen inclusief bindingen | handig gesp systeem

Er zijn twee manieren om je schoen aan het board te bevestigen een van die manieren is schoenen inclusief bindingen te kopen.

De bindingen bevestig je aan je board en dan gesp je de schoenen vast.  Beide onderdelen kan je apart kopen en combineren qua kleuren.Dit systeem kan je vergelijken met snowboard bindingen.

Schoenen inclusief bindingen

Schoenen inclusief bindingen is een handige gesp systeem, echter het systeem is relatief duurder in vergelijking met de open neus schoenen. Qua prijs niveau kan je de schoenen inclusief bindingen systemen  vinden in de hogere prijs klasse die van de dichte neus.

Fabrikanten gebruiken felle kleuren voor zowel de schoenen en de bindingen om op te vallen. Het maakt niet uit waar je voorkeur naar uitgaat het is een kwestie van smaak en gebruiksgemak of je kiest voor schoenen inclusief bindingen.

Er zijn een aantal voorkeuren en nadelen wanneer je gaat voor schoenen inclusief bindingen.

Je kan je voorstellen dat er aan zo’n binding meerdere losse onderdelen zitten dit in tegenstelling van een schoen die je met 2 schroeven op de board schroeft. De kans dat iets kapot gaat is groter en dan zijn de vervangingskosten voor schoenen inclusief bindingen nu eenmaal hoger.

Schoenen inclusief bindingen passen op alle merken boards. Echter je moet wel oppassen,  bindingen zijn niet universeel dwz het ene merk past niet op het ander merk!!!

Ik ben van mening dat dit het grootste probleem is van schoenen inclusief bindingen. Daar tegenover staat dat je gedurende het wakeboarden je schoenen niet hoeft uit te doen.

Het terug lopen naar de “startplek” de zogn. walke of fame of walk of shame, doe je nu niet op de blote voeten maar je kan gewoon je schoenen aanhouden. Wanneer je naar het wakeboarden thuis komt hoef je ook niet je hele board buiten te laten drogen, omdat je anders de schoenen af zou moeten schroeven, dit is niet het geval bij schoenen inclusief bindingen.

Bij het los schroeven van de schoenen zou ik bijvoorbeeld de schroeven kwijt raken. 

Nu kom je thuis en je bergt je board gewoon op in de schuur en je schoenen zet je in de zon. Is er geen zon zet ze nooit op de verwarming dan drogen ze uit. Prop er wat kranten in dit zuigt de nattigheid er wel uit.

 

 Schoenen inclusief bindingen

 

 

Meer info over het onderwerp wakeboarden kan je vinden op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wakeboarden

1 Comment
  1. […] of we het over schoenen inclusief bindingen of zonder bindingen hebben. Hier heb ik in eerdere posts over […]

Leave a reply