Vinnen onder je wakeboard | Weg met die vinnen

Vinnen onder je wakeboard zorgen voor stabiliteit op het water. Het is handig om ze in het begin erop te laten zitten, echter voel je dat het beter gaat zal je meer plezier hebben wanneer je ze eraf haalt.

Vinnen onder je wakeboard

Er is niets mis met vinnen onder je wakeboard. Op de markt zijn tal van merken waaruit je kan kiezen. Er zijn zelfs merken met gegoten vinnen. Voor de kabelbaan zal ik deze wakeboards niet direct adviseren tenzij je alleen maar rondjes wilt draaien of achter een boot wilt hangen.

Ik zou zelf kiezen voor een wakeboard waar jij bepaald of je ze erop laat of ze eraf schroeft. Kies dus voor vinnen onder je wakeboard, maar wel vinnen die je eraf kan halen.

 Verwijder de vinnen

Echter zodra ik het zelfvertrouwen had opgebouwd doordat mijn rondjes lekker gingen heb ik mijn vinnen verwijdert. Wow wat een veranderingen zonder die vinnen onder je wakeboard. Het leek wel alsof ik mijn op een ijsbaan bewoog links, rechts zo glad !! Mijn achterste voet had geen controllen.

Vooral in de bochten was het erg wennen! Geen paniek na een paar rondjes gaat dit gevoel over en krijg je meer controle op het board. Vooral in de bochten was het erg wennen! Ben je eenmaal gewend is het fantasties.

In het begin had ik de vinnen echt nodig

Vinnen onder je de wakeboard geven je stabiliteit en stabiliteit is zelfvertrouwen. Vallen is nu eenmaal niets aan in het begin was ik meer een onderzeeer in opleiding dan een wakeboarder. Gelukkig hoor je onderwater het gegrinnik ook niet ūüôā

Vinnen onder je wakeboard helpen je dus echt vooral wanneer je een beginnende wakeboarder bent!! Je kan de bochten beter aansnijden wat helpt bij het edgen op het water. Echter met vinnen onder je wakeboard ben je wel beperkt in je trucendoos dwz 180, 360 en springen van en op  hindernissen (pipe, kicker).

Wanneer je dit zou doen met vinnen onder je wakeboard zou je sneller je board beschadigen doordat deze vinnen zouden kunnen afbreken. De vinnen onder je wakeboard geven teveel weerstand voor het goed uitvoeren van de truc.

Meer zelfvertrouwen

Echter zodra ik het zelfvertrouwen had opgebouwd doordat mijn rondjes lekker gingen heb ik mijn vinnen verwijdert. Wow wat een veranderingen zonder die vinnen onder je wakeboard. Het leek wel alsof ik mijn op een ijsbaan bewoog links, rechts zo glad !! Mijn achterste voet had geen controllen. Vooral in de bochten was het erg wennen!

Geen paniek na een paar rondjes gaat dit gevoel over en krijg je meer controle op het board. Vooral in de bochten was het erg wennen! Ben je eenmaal gewend is het fantasties.

Nogmaals zou ik willen zeggen vinnen onder je wakeboard is een must in het begin. Kies echter wel voor afneembare/afschroefbare vinnen omdat uiteindelijk zonder vinnen de wereld van de trucjes opengaat!!

 

Tags:

3 Comments
  1. Reply De Tao Hybrid Wakeboard | Daniel Grant februari 26, 2015 at 8:13 am

    […] Het unieke van de Tao hybrid is dat het board iets dikker is op het stavlak (waar de binding bevestigd worden) en wordt dan smaller naar het uiteinde toe (stepped deck). Dit zorgt voor extra versteviging en een soepele landing. Het board zal standaard niet geleverd worden met vinnen. Goed zo ( lees: Weg met die vinnen) […]

  2. […] Je zal duidelijk merken dat je te maken het met een board wat speciaal is ontworpen voor de kabel baan. Geen vaste vinnen of losse vinnen om af te schroeven. Vinnen zijn gewoon niet aanwezig ( zie: Vinnen onder je wakeboard). […]

  3. […] Het is lastig om de Slingshot Terrain te vergelijken met andere wakeboards in op de markt. Het is werkelijk een nieuwe ride ervaring. De Slingshot Terrain heeft enorm veel flex (buig vermogen) en je hebt het gevoel of je op een snowboard zit. Je zal meerder ronden nodig hebben om pas echt een goed gevoel te krijgen voor de Slingshot Terrain. Alles voelt net iets anders dan je gewend bent. De¬†Slingshot Terrain ¬†zal geleverd worden zonder vinnen. Ik heb hier ook een algemeen stukje over geschreven: ¬†Waarom vinnen onder je wakeboard? […]

Leave a reply