Wakeboard keuze | Wat kies jij?

Uw wakeboard keuze zal afhangen van uw waardigheden op het water. De verschillende kenmerken van het wakeboard bepalen u keuze. De meeste wakeboard fabrikanten hebben informatie die waaruit u kunt opmaken of het board bij uw past. Maar vaak is het slechts een kleine beschrijving en het zal lastig zijn uw wakeboard keuze hierop te bepalen (zie: Waar moet ik op letten).

Je niveau van bekwaamheid en style

Beginners beginnen liever op een board met vierkante randen. Hierdoor is er meer controle en stabiliteit voor een rider die nog niet klaar voor grote lucht trucs. De meer gevorderde riders gebruiken liever een bord met afgeronde hoeken, omdat lucht trucs gemakkelijker te land zijn. Afgeronde hoeken zijn ook makkelijk om het board te besturen, ook is het simpeler om uit het water te springen, omdat je meer lift hebt (nollie).

De lengte van een wakeboard gemiddelden tussen 120-147 centimeter. Breedte is meestal tussen 38-44 centimeter. Langere boards zijn beter voor beginners en bieden meer stabiliteit bij starten en draaien. Tenminste dit was een aantal jaar geleden. Liquide Force komt in 2017 zelf met een board van 147 cm (bron: Daniel Grant)

Wakeboard keuze – De vorm

 De continuous rocker

Dit wakeboard heeft een ovale vorm. Continuous betekent eigenlijk dat, wanneer je het een tikje geeft aan een kant, het heen en weer blijft wiegen.

Dit heeft als gevolg dat je op het water  mooie bochten kunt maken zonder veel energie. Verder zijn hij door deze vorm lekker snel.

Wakeboard keuze | Welk wakeboard past bij jouw niveau

3-stage rocker

Deze vorm is meer voor gevorderden. Het voelt alsof je op ijs aan het boarden bent.  Het board is door deze vorm iets langzamer, maar  knalt wel lekker uit het water over de golven.

Landen is heftiger door de platte vorm van het board. Merken hebben tegenwoordig ook hybride boards wat een soort  tussenvorm is.

Vinnen onder je wakeboardVinnen

Vinnen zijn ook super belangrijk maar niet in elke situatie. Achter de boot zou ik zeker vinnen adviseren, echter op het wakepark is het handig wanneer je een beginner bent, maar hierna moet je ze echt eraf slopen. Ik adviseer u dus geen board te kopen waar de vinnen voor gevormd zijn (niet afschroefbaar).

Zie meer over vinnen: Vinnen

 

Advies:

Lees mijn artikel goed. Ik zal u zeker een duw in de juiste richtig geven. Verder is het uitproberen van boards van vrienden en gewoon veel lezen belangrijk. Succes bij je aankoop.

Tags:

No Comments

    Leave a reply