Hyperlite Wakeboard the system boots | Een van de prettigste bindings op de markt

mijnwakeboard logo

Toen Hyperlite in voorjaar van 2011 aangekondigd op de markt te komen met een geheel nieuw system  het zogenaamde”Hyperlite Wakeboard the system boots” systeem zorgde dit voor heel wat opschudding in de industrie.

Het idee van een een laars/schoen welke je vast moest gespen op je board was van een volledig nieuw concept. Vele renners keken de kat uit de boom omdat “de binding en schoen” nog nooit zo op een board waren gemonteerd. Hyperlite Wakeboard the system boots waren de eerste op de markt.

Het was de geboorte van de combi set van Hyperlite.  Een in-klik systeem/ beugel systeem waar je een schoen in vastgespt. Je kan het vergelijken met een snowboard systeem.

Hyperlite Wakeboard the system boots + bindingHyperlite Wakeboard the system boots + binding

Wanneer we het hebben over “bindingen” bedoelen we hiermee een laars/schoen die je vastschroeft op je board. Bij de Hyperlite Wakeboard the system boots + binding hebben we het over twee losse onderdelen.

De schoen gesp je vast aan je board en je zal ten alle tijden je laarzen aanhouden, ook wanneer je gevallen bent. Zwemmen zal iets lastiger worden even wennen dus……

Je wakeboard uitrustingHet systeem is geschikt voor de zowel achter de boot als achter de kabel. Echter de schoen is eigenlijk ontworpen voor achter de boot.

We hebben het dan ook over een hoge hiel van de binding die je op het board schroeft (model 2015). Niet iedereen vind dit prettig, omdat dit je beweging vrijheid een beetje belemmert.

Het nieuwere  2016 model is deze hiel lager.

 

Samenvatting

Het zal dus aan je rijders capaciteit liggen wat je het beste ligt. De prijs voor dit model van 2015 is kijkende wat je ervoor terug krijg zeer goed. Dit zijn echt een van de best zitten schoenen op de markt. Het is echter wel even wennen. Je kan de schoen niet zomaar uit doen. Dit vergt wat tijd wanneer je gewend was om in en uit te schuiven

 

2015 Ronix One Boots

 

Hyperlite Wakeboard the system boots + binding

Het inklik systeem wat lijkt op een systeem van het snowboarden

€399 €530

Toen Hyperlite in voorjaar van 2011 aangekondigd op de markt te komen met een geheel nieuw system  het zogenaamde"Hyperlite Wakeboard the system boots" systeem zorgde dit voor heel wat opschudding in de industrie. Het idee van een een laars/schoen welke je vast moest gespen op je board was van een volledig nieuw concept. Vele renners keken de kat uit de boom omdat "de binding en schoen" nog nooit zo op een board waren gemonteerd. Hyperlite Wakeboard the system boots waren de eerste ...
9 Total Score
Hyperlite Wakeboard the system boots + binding

Goede schoen/laars. Pas vorm is sluitend rondom de enkel. Goede demping en toch nog veel feeling met het board.

User Rating: Be the first one!
No Comments

    Leave a reply