Hyperlite’s System Binding | De samenvatting

Hyperlite's System Binding

Hyperlite’s System Binding is een zeer innovatief binding een serieuze optie voor wakeboarders op alle niveaus. Het is een echte aangepaste bindend (custom fitted binding) waarmee all wakeboarders uit de voeten kunnen.

Het maakt niet uit of je achter de boot zit of gebruik maakt van de kabel.

Hyperlite's System Binding Hyperlite’s System Binding – Het begin

Toen Hyperlite als eerste op de markt kwam met “Hyperlite’s System Binding ” in voorjaar 2011 zorgde dit voor heel wat opschudding op het water.

Het idee van een twee losse onderdelen “schoen- en bindende combo” was  een volledig nieuw concept. Het was de eerste keer dat een wakeboard binding bestond uit twee onderdelen. Nu is innovatie onvermijdelijk in elke sport, nuttige en onnodige zaken worden uitgevonden. Het is doorgaans “de kat uit de boom kijken” om de zien of de uitvindingen werkelijk een succes zijn. Nu 5 jaar verder komen de concurrenten ook op de markt met een soort gelijk systeem (misschien had dit met patent te maken weet ik niet).

Het systeem blijkt een groot succes en de populariteit blijft stijgen. Wanneer u nu  nieuwsgierig bent geworden lees verder ik zal er nog meer over vertellen.

 

Gejat van snowboarden – Slim

Voor snowboarders heeft dit soort binding geen geheimen. Hyperlite’s System Binding bestaat net als bij snowboarden uit twee onderdelen (schoen + klik systeem). Gezien de grote overeenkomsten tussen snowboarden en wakeboarden, is het systeem nagenoeg bijna perfecte.

De bindingen werden ontworpen voor verstelbaarheid, kracht en steun, en met die extra opties komt een beetje extra bulk. Hoewel de binding systeem licht in gewicht (iets meer dan 3 kg voor de schoen en klik systeem) heeft een zeer gespierde blik (positief uitgedrukt, ik vindt het echter een beetje te gespierd).

Er zijn twee ratchet bandjes die over de bovenkant van de schoen vast gegespt dienen te worden om de schoen lekker vast te zetten. De eindigen zijn er in verschillende kleuren maar nog belangrijker is de steun bij de hiel. Zonder hiel heb je meer beweging vrijheid met het doen van je trucs. Ik persoonlijk vond de extra stevigheid wel prettig. Het hangt van je niveau af en welke trucs je graag zou willen doen.

Verschillende bindingen kleur en afstel mogelijkheden

 

Pasvorm

Ik had al laten doorschemeren dat ik de bindingen een beetje” bulky” vond. Echter er zijn tal van afstel mogelijkheden zoals de hoge hiel, lage hiel, grondplaat iets hoger. Dit maakt veel goed. Wat ook super is dat er verschillende soorten schoenen zijn sowieso qua kleur maar nog belangrijker qua flex. Er dus keuze genoeg voor elke niveau wakeboarder.

Hyperlite's System BindingDe systeem-binding is echt gericht op de renners die willen hun pasvorm aanpassen en ga vervolgens verder fine tuning het als de stijging van hun vaardigheden.

Wanneer je de Hyperlite’s System Binding voor het eerste op het water zal uitproberen zal je versteld staan over de feedback /responsive het setje is. Door de afstel mogelijkheden, hoge of lage hiel, verstelbare voetbed (hoog) kunt u het bord met je hele been in plaats van gewoon hiel en teen beweging. Deze toegevoegde besturingselementen kunt u scherpere bochten maken, pop is groter, air trick indrukwekkender, het voelt allemaal soepeler.

 

Conclusie – Hyperlite’s System Binding

Hyperlite’s System Binding is elke cent waard. Wanneer u op zoek bent naar een prettige wakeboard binding met tal van afstel mogelijkheden en zeer goed zittende binnen schoen. Zal u geen spijt hebben met deze keuze.

 

2015 Ronix One Boots

Hyperlite's System Binding 2016

Prettige wakeboard binding voor achter de boot of op het wakepark

Hyperlite's System Binding is een zeer innovatief binding een serieuze optie voor wakeboarders op alle niveaus. Het is een echte aangepaste bindend (custom fitted binding) waarmee all wakeboarders uit de voeten kunnen. Het maakt niet uit of je achter de boot zit of gebruik maakt van de kabel. Hyperlite's System Binding - Het begin Toen Hyperlite als eerste op de markt kwam met "Hyperlite's System Binding " in voorjaar 2011 zorgde dit voor heel wat opschudding op het water. Het ...
9 Total Score
Hyperlite's System Binding

Plus punten:

-Stevige constructie

-Snel uit en aan

-Meerdere schoenen passen ij de bindingen

-Voor alle niveaus

Min punten:

-Ziet er een beetje "bulky" uit, maar dat is een kwestie van smaak 😉

-Beetje wennen oa aanhouden bij het zwemmen

User Rating: Be the first one!
No Comments

    Leave a reply