Wakeboarden in Filipijnen | Kabelparken en hotels

logo

 

Vliegen naar de Filipijnen (Manila) vanaf Schiphol Amsterdam duurt ongeveer 17 uur (via Hong Kong). Een visum aanvragen is bureaucratisch proces. Om u al deze “papieren” ellende te besparen kunt u nu online uw visum aanvragen. De Visumcentrale zorgt ervoor dat uw visum aanvraag snel en tijdig wordt behandeld. Indien gewenst kunnen zij zelfs uw visum bij u thuis afleveren!

Wakeboarden in Filipijnen

Eerst even wat basis informatie over de Filipijnen altijd interessant voordat je besluit te gaan wakeboarden in van de 6 tal wakeboard parken verdeeld over de Filipijnen.

1) Clark

2) Pampanga

3) Nuvali

4) Lago de Ord

5) Cam Sur

6) Cebu

(op willekeurige volgorde)

FILIPIJNEN

De Filipijnen (of Filippijnen[3]), officieel de Republiek der Filipijnen, zijn een republiek in Zuidoost-Azië. De archipel bestaat uit 7107 eilanden, waarvan de grootste twee Luzon en Mindanao zijn. Deze beide eilanden beslaan samen zo’n twee derde van de oppervlakte van het land, dat met ongeveer 300.000 km² ruim 7 maal zo groot is als Nederland en ruim 9 maal zo groot als België. De Filipijnen hadden bij de laatste officiële census in 2010 ruim 92,3 miljoen inwoners. Volgens schattingen door de Filipijnse overheid werd in juli 2014 de grens van 100 miljoen inwoners overschreden.

De Filipijnen kennen een scherpe tegenstelling tussen arm en rijk. Er is sprake van een kleine, rijke elite en een groot arm deel van de bevolking dat veelal onder het bestaansminimum leeft. De elite heeft zowel op economisch als op politiek gebied de touwtjes in handen. In de jaren 70 werd het land op dictatoriale wijze geregeerd door president Ferdinand Marcos.

 

KLIMAAT

De Filipijnen hebben een tropisch klimaat, dat wordt gekarakteriseerd door een hoge gemiddelde temperatuur, een hoge luchtvochtigheid en overvloedige regenval. Van maart tot en met mei is het in grote delen van de Filipijnen erg warm. Daarna valt van mei tot oktober in grote delen van het land veel regen als gevolg van de moesson. Van december tot en met februari is het op veel plekken juist droger en koeler. De warmste maand is mei en de koelste maand januari. De gemiddelde temperatuur op zeeniveau is 26,6° Celsius, maar in de bergen is de gemiddelde temperatuur lager.

No Comments

    Leave a reply