Wakeboarden in Thailand | Kabelparken en hotels

Wakeboarden in Thailand

Wanneer je denkt om te gaan wakeboarden buiten Nederland zou wakeboarden in Thailand een optie kunnen zijn. Het is ongeveer 10-12 uur vliegen van Amsterdam naar de hoofdstad, Bangkok. Je visum krijg je “on arrival” en is een maand geldig. Het is dus niet nodig om van tevoren naar het consulaat of Ambassade van Thailand te gaan. Kijk voor vlieg aanbieding op eBookers.

Wakeboarden in Thailand kan het gehele jaar door, echter je moet even opletten welk periode je gaat omdat we wel met een regenseizoen te maken hebben. Dit is overigens niet erg hoor, later meer over klimaat.

Thailand map copy
Wakeboarden in Thailand

Eerst even wat basis informatie over Thailand altijd interessant voordat je besluit te gaan wakeboarden in Thailand “the land of smiles”.

Thailand

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is “Prathet Thai”, waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. In dat geval zou Thailand dus letterlijk “vrij land” betekenen.

De spelling van het Thaise woord thai met deze betekenis in Thais schrift verschilt echter enigszins (ไท versus ไทย) hoewel de uitspraak van beide woorden identiek is. De naam Thailand had oorspronkelijk ook een politieke strekking in verband met aanspraken op land in met name Laos, waar etnische Thai wonen.

Thailand wordt in het oosten begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andamanse Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee.

Klimaat

Wakeboarden in ThailandMet wakeboarden in Thailand zal je rekening moeten houden met het regenseizoen deze loopt ongeveer van Mei tot Oktober en de echte regenval begint ongeveer in Juli.

Mocht je niet van regen houden kun je Thailand beter niet bezoeken in September aangezien er dan de meeste regen valt.

Het regenseizoen betekend overigens niet dat het dagenlang regent. Net als in de rest van Azië regent het dan ongeveer één à twee keer per dag en meestal maar een uurtje.

De maanden November en December zijn absolute aanraders omdat het landschap dan nog schitterend groen is door regenval in de vorige maanden! Een prachtig klimaat om te Wakeboarden in Thailand het gehele jaar door.

Wakeboard in Thailand

Er zijn 6 kabel parken in Thailand, waarvan er 3 zich rond om Bangkok bevinden. Ik zal in dit artikel  5 kabel parken bespreken. Deze 5 kabel parken hebben hotel faciliteiten of zijn makkelijk bereikbaar omdat er voldoende hotels in de omgeving zitten. Alle parken zijn de faciliteiten mbt obstakel anders. Echter Wakeboarden in Thailand geen teleurstelling zijn.

logoKabel parken in Thailand

Bangkok:  Thai Wake park, Lake TacoZanook Wake Park

Pattaya: Pattaya Lake land

Hua Hin: Black mountain

Phuket: Phuket wakepark, Anthem Wakepark

Ik zal per locatie meer vertellen over de boven staan de kabel parken.

 

Overige locaties wanneer je toch in de buurt bent

  1. Cambodia
  2. Laos
  3. Birma/ Myanmar

 

TWP | Thai Wake Park, Bangkok

TWP, Thai Wake Park is een kabelpark in de omgeving van Bangkok. Het moet gezegd worden een van de leukste en mooie ...

8.4

mijn wakeboard VOET

No Comments

    Leave a reply