Wakeboarden in Gelderland | Achter boot of kabel

Wanneer men wil Wakeboarden in Gelderland zijn er 8 locaties in Gelderland waar men kan wakeboarden achter de boot of kabel kan hangen.

De meeste van de locaties zijn te vinden in recreatiegebied. Elk gebied heeft zijn eigen eigenschappen dus het is moeilijk om te zeggen welke de beste is.

Wakeboarden in Gelderland

Van de 8 locaties waar men kan wakeboarden in Gelderland zijn er 6 achter de kabel en 2 achter de boot.

Kabel

 • Op de grens met Noord-Brabant kun je waterski- en waterski- en wakeboardschool De Uitvliet (http://www.watersportgelderland.nl) vinden, die met hun boot mensen over het water laten wakeboarden, waterskien, wakeskaten, of banaanvaren.
 • Waterskibaan Zeumeren is sinds juni 2013 actief in Recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen. Ideaal te combineren met de vele andere activiteiten die het recreatiegebied te bieden heeft.

In 2014 was de baan de locatie van het NK Wakeboard en Wakeskate Cable.

Boot

 • Wake is de wakeboardschool van pro-rider Ricky Lukassen in omgeving Arnhem. Ricky heeft geen echte website echter je kan hem bereiken via de mail. De overige relevante info heb ik hieronder geplaatst.

Meer informatie over XL Wake:

– openingstijden: op afspraak

          prijzen:
        –  bij XL Wake: € 30,- p.p. per set van 20 minuten, groep van 2 tot 6 personen
        –  bij XL Wake: € 110,- groep van max. 4 personen
        –  privéles op eigen boot: € 65,- per uur incl. reiskosten

Verenigingen

 

 • WSV Maurik heeft haar thuisbasis op het Eiland van Maurik. Het is vlakbij de Utrechtse grens, in de buurt van Wijk bij Duurstede.
 • Wsv Peter Hensen is een watersportvereniging met circa 140 watersporters die bestaan uit zowel motorbootvaarders, zeilers en ook een aantal waterskiërs.

 

Wakeboarden in Gelderland

No Comments

  Leave a reply